AKTIVITETER I DANMARK


 

FILMAFTEN
 
Kom og se filmen "Halal Love (and Sex)" og deltag i debatten
 
Søndag den 21. august 2016 vises filmen "Halal Love (and Sex)", som er instrueret af den libanesiske instruktør Assad Fouladkar. Filmen vises i Cinemateket kl. 16, og følges op med en debat med den dansk-palæstinensiske sexolog Amneh Hawwa. DAPAWOs Kvinde-til-kvinde projekt deltager i aftenen som en del af integrationsarbejdet.
 
Billetter til filmen kan bestilles her.
 
Nedenfor kan der læses om filmen:
”Hvordan laver man børn?” Ikke det mest kontroversielle spørgsmål i verden, men et usædvanligt afsæt for en komedie i den arabiske verden. Den libanesiske instruktør Assad Fouladkar, der meget sigende har stået bag den massive egyptiske sitcom-succes ‘A Man and Six Women’, lader i ‘Halal Love (and Sex)’ en bebrillet skolelærerinde besvare spørgsmålet. Svaret hensætter søstrene Hiba og Nasma i chok. Samtidig er deres mor ved at være så udmattet af arbejdsbyrder, at hun uforsigtigt inviterer sin gemal, Sami, til at få sig en kone nummer to – så de kan dele de natlige forpligtelser. I nabolejligheden bor et andet nygift par, hvis højlydte skænderier deles af alle omkringboende.
 
”Komedie er stærkt kulturbundet. Det er svært at se det sjove i noget, når det handler om et land, man ikke kender,” siger instruktøren. ”Ler publikum ad filmen, ad religionen, eller af personerne?” I dette tilfælde lover vi, at man i den allerbedste forstand vil le MED filmen, som anmelderen Jay Weissberg kalder ”opfindsomt sammensat og herligt underholdende.” Adresse til Cinemateket: Gothersgade 55, 1123 København.